Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΦΑΣΟΛΙΑ

Μεσαία, Γίγαντες, Χονδρά

Στη Δυτική Μακεδονία, το ήπιο καλοκαίρι, με τις χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και η καλλιέργεια σε γόνιμα εδάφη παράγουν ανώτερης ποιότητας μέτρια φασόλια. Η καλλιέργεια του μέτριου φασολιού διαρκεί μόνο τρεις μήνες και είναι τα πρώτα φασόλια που συγκομίζονται στη Δυτική Μακεδονία για να μαγειρέψουν γευστικότατη «φασολάδα», το εθνικό πιάτο της χώρας. Οι παραλίμνιες περιοχές της Καστοριάς, της Φλώρινας και των Πρεσπών είναι ξακουστές στη χώρα αλλά και διεθνώς για την παραγωγή του χονδρού φασολιού και του γίγαντα. Η μακρά παράδοση της καλλιέργειας, το μεράκι και η γνώση των παραγωγών, οι τοπικές ποικιλίες, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, το κατάλληλο έδαφος και μικροπεριβάλλον παράγουν ιδιαίτερο, μοναδικής γεύσης προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.